Slide One

Λιγες στιγμες με την αγια γραφη

Slide One
Slide Two

Καινη Διαθηκη online

Slide Two
Slide Three
Slide Three
previous arrow
next arrow

Ουρανός ή Κόλαση;

 

Ενα μήνυμα πολύ σημαντικό θέλω να σου δώσω σήμερα. Αυτό το μήνυμα είναι ότι εσύ θα καθορίσεις αν μια μέρα θα πας στον ουρανό ή στη κόλαση. Υπάρχει μια διδασκαλία που διδάσκει, πως ο άνθρωπος μετά το θάνατο επιστρέφει πάλι στη γη με κάποια άλλη μορφή. Η Αγ. Γραφή που είναι ο αυθεντικός λόγος του Θεού λέει, «ότι ο άνθρωπος μια φορά πεθαίνει και μετά τούτο έρχεται σε κρίση.» Εβρ. 9/θ 27 Με άλλα λόγια: Εδώ κατά τη διάρκεια της ζωής μας αποφασίζουμε που θα περάσουμε την αιωνιότητα.

Ισως με ρωτήσεις, υπάρχει άραγε ζωή μετά θάνατο; Σ΄αυτό το κόσμο που ζούμε γίνεται αισθητή η ύπαρξη δύο εξουσιών. Από τη μια πλευρά η εξουσία του Σατανά με όλη την καταστρεπτική δύναμη του και το κακό του, κι΄απ την άλλη πλευρά η εξουσία της αγάπης του Θεού με τη θυσία του Χριστού επάνω στο σταυρό. Η Αγ. Γραφή μας πληροφορεί ότι όπως εδώ υπάρχουν δύο εξουσίες, κατά τον ίδιο τρόπο υπάρχουν μετά θάνατο δύο κόσμοι, δύο εξουσίες. Η Γραφή μας πληροφορεί πως όταν ο άνθρωπος πεθάνει θα εμφανισθεί ενώπιον του Θεού που είναι ο υπέρτατος Κριτής. Εκείνη την ημέρα όλοι οι άνθρωποι, πλούσιοι ή φτωχοί, μορφωμένοι και απλοί θα πρέπει να σταθούμε στο βήμα του μεγάλου Κριτή για να του πούμε τι διαλέξαμε στη ζωή που μας έδωσε. Τον ουρανό-παράδεισο ή κόλαση. Αλλά θα ρωτήσεις πιθανόν, τι είναι ο ουρανός - ο παράδεισος; Ο ουρανός είναι ένας τόπος αλλά και μια κατάσταση που θα έχουν συντροφιά και κοινωνία όλοι οι πιστοί με τον Ιησού Χριστό. Ενας τόπος όπου η αρρώστια και η δυστυχία, ο πόνος και ο θάνατος, το μίσος και η κακία δεν θα υπάρχουν. Είναι ο τόπος στον οποίον κυριαρχεί η αιώνια αγάπη, η δόξα, η ομορφιά και η λαμπρότητα του Θεού. Και η κόλαση ; Η κόλαση είναι ο τόπος όπου θα μαζευτούν όλοι εκείνοι που απέρριψαν τον Ιησού Χριστό, «οι δειλοί, οι άπιστοι και βδελυκτοί, οι φονείς και πόρνοι, οι μάγοι και ειδωλολάτρες και όλοι οι ψεύτες.» Αποκαλ. 21/κα 8 Εκεί θα κυριαρχεί το αιώνιο σκοτάδι, ο πόνος, και όλα τα δαιμόνια με επικεφαλής τον Σατανά. Ολοι εκείνοι που περιφρόνησαν το πρόσωπο και το έργο του Ιησού Χριστού θα έχουν «....την μερίδα τους μέσα στη λίμνη τη καιομένη με πυρ και θείον και αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος» Αποκ. 21/κα 8.

Ερχεται το ερώτημα: Αν ο Θεός είναι Θεός αγάπης πως είναι δυνατόν να επιτρέψει να χαθούν αιώνια και χωρίς αλλάγη οι άνθρωποι ; Υπάρχει η απάντηση στο ερώτημα. 1.Ο ουρανός, δεν θα ήταν ουρανός αν εκεί υπήρχαν άνθρωποι που στάθηκαν ενάντιοι στον Θεόν και ανυπάκουοι στην πρόσκληση της αγάπης του. 2.Ο Θεός θα έπρεπε να απιστήσει στο λόγο του, αν έβαζε στον ουρανό ανθρώπους, που δεν τον ήθελαν. Θα ήταν ακόμη και άδικος αν στον ίδιο τόπο, τον ουρανό, έβαζε συγχρόνως και δικά του παιδιά. Αν δεν υπήρχε κόλαση, ο Ιησούς Χριστός δεν ήταν ανάγκη να πεθάνει επάνω στο σταυρό. Η θυσία του θα ήταν μάταιη. Δεν είναι όμως έτσι. Ο Θεός είναι Θεός αγάπης και δεν πρέπει να υποτιμούμε τη τιμή και την αξία που μας προίκισε ο Θεός. Ο άνθρωπος έχει ικανότητες, μπορεί και σκέπτεται, έχει χαρίσματα, έχει κυρίαρχη θέληση. Μπορεί να βλέπει μέσα του, να εξετάζει τα βάθη του. Τον εδημιούργησε ο Θεός κατά την εικόνα του, που σημαίνει του χάρισε τις ιδιότητες του, τις γραμμές του χαρακτήρα του. Αυτό όμως σημαίνει ότι τον επεφόρτησε και με ευθύνες για ό,τι κάνει, λέει, και σκέφτεται. Αλλα πρωτίστως την ευθύνη της συμπεριφοράς μας απέναντι του Υιού του Ιησού Χριστού και του έργου του.

Απ΄ αυτή τη συμπεριφορά μας αποφασίζεται η θέση μας στον ουρανό ή τη κόλαση. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι εσύ αποφασίζεις αν το μέλλον σου, η θέση σου θα είναι στον ουρανό ή τη κόλαση. Θα είναι πολύτιμο να μάθεις τι λέει η Αγ. Γραφή επάνω σ΄ αυτό. «Είναι αποφασισμένο στους ανθρώπους μια φορά να πεθάνουν, μετά δε τούτο είναι κρίση.» Εβρ. 9/θ 27

Υστερα από τη σοβαρή προειδοποίηση του Θεού, θα με ρωτήσεις: Πώς μπορώ αποφασίζοντας να διαλέξω τον ουρανό; Η απάντηση είναι εύκολη και απλή. Πρέπει κατ΄αρχήν να μετανοήσεις, δηλαδή να αναγνωρίσεις ότι είσαι ένας αμαρτωλός όπως όλοι οι άνθρωποι και να εξομολογηθείς στον Θεόν τις αμαρτίες σου που ξέρει τα βάθη της καρδιάς σου, και να του πεις εν συνεχεία ευαχαριστώ για το τετελεσμένο έργο της σωτηρίας σου επάνω στο σταυρό του Γολγοθά που πραγματοποίησε ο Ιησούς Χριστός, ο Υιός του ο μονογενής. Και με σοβαρότητα και ειλικρίνεια να του ζητήσεις να κυβερνήσει Εκείνος τη ζωή σου εδώ κάτω στο κόσμο.

Ο Ιησους Χριστός και ο αληθινός λόγος του είναι η εγγύηση ότι έχεις την αιώνια ζωή και τον υπέροχο και θαυμαστό ουρανό. Στο ληστή που εκπλήρωσε τα πιο πάνω, του είπε: «Αληθώς σου λέγω σήμερα θα είσαι μαζί μου στον παράδεισο» Λουκ. 23/κγ 43

Εσύ διαλέγεις λοιπόν. Πάρε στα σοβαρά τα λόγια αυτά . Δέξου τον Ιησού Χριστό τον Υιόν του Θεού στη καρδιά σου. Είναι ο μαναδικός Σωτήρας σου ο μοναδικός Κύριος της ζωής σου. Διάβαζε κάθε μέρα το Ευαγγέλιο που είναι ο λόγος του. Προσεύχου με απλά λόγια κάθε μέρα σ΄Αυτόν και άνοιγε την καρδιά σου. Και θα δεις θαυμαστά αποτελέσματα. Το πρώτο ότι θα λάβεις τη βεβαιότητα, ο ουρανός είναι ο τόπος που θα ζήσεις αιώνια αλλά και τη χαρά της σωτηρίας σου.

 

Σχετικά άρθρα