Slide One

Λιγες στιγμες με την αγια γραφη

Slide One
Slide Two

Καινη Διαθηκη online

Slide Two
Slide Three
Slide Three
previous arrow
next arrow

Έχεις σωθεί;


Πολλές φορές με απασχόλησε η σκέψη, τι απαραίτητο να λέω στους ανθρώπους που συναναστρέφομαι. Τι είναι εκείνο που χρειάζονται, και που θα τους κάνει καλό. Βέβαια, θα πει κάποιος είναι τόσα πολλά ενδιαφέροντα στη ζωή, που μπορεί να συζητήσει.

Kι αυτό είναι ακριβώς το κακό, ότι απασχολούμαστε με τόσα πολλά, όχι όμως σοβαρά, απαραίτητα και ζωτικά αυτής της ζωής, αλλά μιλάμε για όλα τα άλλα, εκτός από εκείνα που μας οφελούν.

Διάβασα στις Πράξ. των Αποστόλων κεφ. 2/β 22/40 τα λόγια που είπε ο Απ. Πέτρος στο ακροατήριό του τη μέρα της Πεντηκοστής στα Ιεροσόλυμα και μου έκαναν εντύπωση. Διάβασέ τα και σύ.
΄Εχω ακούσει κήρυκες να κηρύττουν σε εκκλησίες. Τις πιο πολλές φορές κηρύττουν τους εαυτούς των.΄Αλλοι αναλύουν και ερμηνεύουν διάφορα σύμβολα της Γραφής, άλλοι κηρύττουν τη ζωή άλλων αγίων ανθρώπων και οι περισσότεροι διάφορα παραμύθια που γαργαλιζούν το αυτί, ιδιαιτέρως των μικρών παιδιών.

Ο Απ. Πέτρος κηρύττει τον Ιησού Χριστό. Το άγιο Πνεύμα που τον γέμισε παρουσιάζει τον Χριστό μπροστά στα εκπληκτικά πλήθη. Και πρέπει να πούμε πως είναι τόσο σπουδαίο και σοβαρό, όταν προβάλεται μπροστά μας το πρόσωπο και το έργο του Ιησού Χριστού.
Ο Πέτρος όταν μιλούσε στα πλήθη για τον Ιησού, είχε υπ΄όψη του τις αμαρτίες του λαού, που ήταν βυθισμένος στο σκοτάδι. Τα εθνικά και κοινωνικά προβλήματα του λαού, όπως είναι και σήμερα στη κοινωνία μας και είχαν κάνει το λαό να ζει χωρίς τον Θεό. Ο Πέτρος ήξερε ότι ένα και μόνο ένα βασικό ήταν το πρόβλημα των ανθρώπων. Να γνωρίσουν τον Ιησού Χριστό που ήταν ο μοναδικός Σωτήρας τους.
Δεν ξέρω τι σε απασχολεί. Δεν ξέρω ποια είναι τα δικά σου προβλήματα, ποιές είναι οι ασχολίες σου κι οι στόχοι στη ζωή σου. Σίγουρα, είναι πολλά εκείνα που σου λείπουν, εκείνα που επιδιώκεις. Ξέρω όμως και θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι έχεις ανάγκη και συ τον Ιησού Χριστό, έστω κι αν δεν το συνειδοτοποιείς μέσα σου.

Τον Χριστόν τον έστειλε ο Θεός Πατέρας στο κόσμο μας και τον πλήρωσε με δύναμη. Πολλοί απ΄το ακροατήριο του Πέτρου είχαν δοκιμάσει με θαυμασμό και απορία, αυτή τη δύναμη. Η ζωή του ήταν αγία. Φαντάσου ότι κι αυτοί οι εχθροί του δεν μπόρεσαν να τον ελέγξουν, όταν επανειλημένα τους προκάλεσε, σείς τους είπε, υπηρετείτε το Διάβολο, «εκείνος σας λέγει ψέματα και τον πιστεύετε, εγώ σας λέγω την αλήθεια και δεν με πιστεύετε.» Ιωάν.8/η 45 ακόμα τους είπε, «τις από σας με ελέγχει περι αμαρτίας ;» Ιωαν 8/η 46
Ο Νικόδημος που ήταν άρχων και δάσκαλος των Ιουδαίων, πήγε βράδυ στον Ιησού από φόβο, και του είπε: «Ραββί (Δάσκαλε) ξέρουμε ότι από Θεού ήρθες Διδάσκαλος, διότι κανένας δεν μπορεί τα σημεία αυτά να τα κάνει εάν δεν είναι ο Θεός μετ΄αυτού.» Ιωάν. 3/γ 2 Το ίδιο είπε κάποιος άλλος που ήτανε τυφλός και τον θεράπευσε ο Ιησούς.

Ο Ιησούς προκαλούσε και τα πλήθη που πήγαιναν να τον ακούσουν και να ευεργετηθούν λέγοντας. «σας μίλησα και δεν πιστεύετε. Τα έργα τα οποία εγώ κάνω στο όνομα του Πατέρα μου, αυτά μαρτυρούν περί εμού» Ιωάν.10/ ι 25
Θέλω να σε ρωτήσω, πήρες ποτέ σου το Ευαγγέλιο να διαβάσεις για τον Ιησού ; Σε βεβαίωνω πως θα θαυμάσεις τον υπέροχο και μοναδικό χαρακτήρα του, την αγάπη του και το ενδιαφέρον του προσωπικά γιά σένα.

Πολλοί λένε: Ποιός μπορεί να τα κάνει, και ποιός μπορεί να ζήσει μια τέτοια ζωή; Ο Ιησούς είπε: «Αλήθεια, αλήθεια σας λέγω, όποιος πιστεύει εις εμέ, τα έργα τα οποία εγώ κάνω και εκείνος θέλει κάνει και μεγαλύτερα τούτων..» Ιωάν.14/ιδ 12
Αλλά σε τι μπορεί να σε οφελήσει η ζωή του Ιησού, αφού δεν μπορείς να τη ζήσεις ; Η ζωή του Ιησού είναι η εκπλήρωση του νόμου του Θεού και ο νόμος μας κατέστησε όλους υπόδικους στα μάτια του Θεού.

Ο Πέτρος κηρύττει, ότι ο Ιησούς πέθανε επάνω στο σταυρό.΄Ανομα χέρια τον οδήγησαν και τον κάρφωσαν στο σταυρό του Γολγοθά κατά την ορισμένη βουλή και πρόγνωση του Θεού, δηλαδή σύμφωνα με το σχέδιο Του για τη σωτηρία μας. Το ίδιο λέει κι ο Παύλος στη Ρωμ. 5/ε 6 «Επειδή ο Χριστός ότε είμεθα έτι ασθενείς απέθανε κατά τον ορισμένο καιρό υπέρ των ασεβών.» ΄Ητανε το σχέδιο του Θεού να δώσει τον Υιόν Του για τη σωτηρία μας.
Πολλές φορές μιλάμε για αγαθά και ευλογίες, που μας δίνει ο Θεός. Τον ήλιο τον αέρα, το νερό τη πικοιλία των αγαθών Του την υγεία και τόσα άλλα. Αυτά όμως δεν του στοιχίζουν τίποτα. Το να μας σώσει όμως, εστοίχισε τα πάντα. Τον μονογενή Υιόν Του.
Αφησε τη σκέψη σου λιγάκι να παρακολουθήσει την αγωνία και το πάθος του Ιησού Χριστού. Στο όρος των ελαιών, μέσα στο κήπο την ώρα της προδοσίας, στην άρνηση του Πέτρου στο πραιτώριο, στο λιθόστρωτο με τον εμπαιγμό που του έκαναν οι στρατιώτες, με τη δίκη (παρωδία) που έκαναν ο ΄Αννας και Καϊφας, με την υποκριτική ανάκριση του Πιλάτου, επάνω στο Γολγοθά ύστερα από την οδυνηρή πορεία του στη Via de la Rosa με το σταυρό φορτωμένος, με τα φρικτά καρφιά στο σώμα του και την εγκατάλειψή του από όλους ακόμη κι από τον Πατέρα του έξι ώρες κρεμασμένος μεταξύ ουρανού και γης.

Ο σταυρός του Χριστού μοιάζει σαν ένα μεγάλο δάχτυλο του Θεού που δείχνει σ΄ όλους εμάς ότι είμαστε αποτυχημένοι στις σχέσεις μας μαζί Του και πως υστερούμαστε της δόξας του Θεού.
Ο σταυρός του Χριστού δείχνει ότι τίποτα άλλο δεν μπορεί να μας σώσει εκτός από το θάνατο και την ανάσταση του Χριστού. Χίλια ενιακόσια ενενήντα εννέα χρόνια τώρα ο σταυρός του Χριστού αναγγέλει το μεγάλο μήνυμα του Θεού σ΄ό λους τους αμαρτωλούς ανθρώπους.

Αλλά πρέπει να πούμε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι τώρα στη δόξα του Ουρανού καθισμένος στα δεξιά του Θεού Πατέρα. Είναι Κύριος, ισχυρός, Θεός αιώνιος, γιατί «ο Θεός έλυσε τις ωδίνες του θανάτου διότι δεν ήτο δυνατόν να κρατείται υπ΄αυτού.........Τούτον τον Ιησού ανέστησε ο Θεός του οποίου πάντες εμείς είμαστε μάρτυρες.» Πραξ.Αποσ. 2/ β 24, 32
Τι θα κάνεις με τον Ιησού ; Θέλω να σε βεβαιώσω σοβαρά, ότι δεν μπορείς να παίξεις και να πάρεις στα αστεία το πράγμα με το σταυρό του Χριστού. Η αγία ζωή του, ο θάνατος του, η ανάσταση του, η ανάληψη του και η ενθρόνιση του στα δεξιά του Πατέρα, είναι όλα αυτά μια μεγάλη απόδειξη ότι ο Θεός σε αγαπά και θέλει να σε σώσει. Τι θα κάνεις, θα σε ξαναρωτήσω; ΄Εχεις ανάγκη σωτηρίας, πρέπει να σωθείς. Ετσι όπως είσαι, είσαι ένας χαμένος αμαρτωλός, όπως όλοι οι άν θρωποι. Ο Πέτρος φωνάζει: «Σώθειτε από της διεστραμένης ταύτης γενεάς.»Πραξ. Αποσ 2/β 40

Θέλεις να σωθείς αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις λίγες γραμμές του φυλλαδίου; Θέλεις να σωθείς από την αιώνια κόλαση που ετοιμάζεται για όλους τους αμετανόητους ; Στρέψε τη καρδιά σου με πίστη στον Ιησού Χριστό και πες του: Κύριε Ιησού, είσαι ο μόνος Σωτήρας μου, έμαθα ότι πέθανες στο σταυρό και για μένα, σε παρακαλώ δέξου το ευχαριστώ μου και πάρε τη ζωή μου να τη κυβερνήσεις εσύ. Θέλω να ζω μόνο για σένα, να με βοηθήσεις να αγαπώ και να κάνω το θέλημα σου με χαρά. Κάνε αυτή τη μικρή προσευχή, αλλά με ειλικρίνεια δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Ο Ιησούς είναι καρδιογνώστης Κύριος και ξέρει την επιθυμία της καρδιάς σου. Αν χρειασθείς βοήθεια, γράψε μου ή τηλεφώνησέ μου να σε βοηθήσω. Μόνο μην αμελήσεις να το κάνεις. Ο εχθρός ξέρει ότι η αμέλεια είναι ένα από τα τεχνάσμα του.

Εκατομμύρια άνθρωποι που έκαναν το βήμα αυτό και δέχτηκαν τον Ιησού Χριστό στη καρδιά τους προσωπικό Σωτήρα τους, δεν μετανόησαν ποτέ, όχι μόνο, αλλά ζουν ευτυχισμένοι και χαρούμενοι με ζωντανή ελπίδα στη καρδιά τους.
Αφησε, τον Ιησού Χριστό να σε οδηγήσει σε τούτη τη δύσκολη ζωή που ζούμε όλοι οι άνθρωποι και μέσα από τις δυσκολίες και τις παγίδες του σατανά θα σε ελευθερώνει κάθε μέρα και θα σε γεμίζει με τη χαρά της σωτηρίας του.

 

 

 

Σχετικά άρθρα