Τελευταία Νέα:
Το Χριστιανικό Ημερολόγιο του 2012 θα είναι και φέτος ONLINE στη διάθεσή σας. Μαζί με τις γιορτές και τις λοιπές άλλες χρήσιμες πληροφορίες, θα μπορείτε να διαβάζετε στο κάθε φύλλο της ημέρας ένα εδάφιο από την Αγία Γραφή και ένα σύντομο σχόλιο.
 
Home arrow Άρθρα arrow Από το σκοτάδι στο φως
06.02.12
 
 

Από το σκοτάδι στο φως PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Δρ. Κ. Μεταλληνός   
19.05.04
Ευρετήριο άρθρων
Από το σκοτάδι στο φως
Σελίδα 2
Σελίδα 3
Σελίδα 4

Μέσα σ’ ένα πελώριο πλοίο, θαύμα ναυπηγικής επιστήμης, κατέβασαν μια έγκυο γυναίκα για να παραμείνει κάτω στο διαμέρισμα των μηχανών και να γεννήσει σ’ εκείνο το μέρος. Ήθελαν να πειραματιστούν. Αποφάσισαν δηλαδή να αφήσουν το βρέφος να γεννηθεί, να μεγαλώσει, να ενηλικιωθεί στο διαμέρισμα των μηχανών, και μόνο όταν περάσουν είκοσι χρόνια, να το ανεβάσουν τότε για πρώτη φορά στο κατάστρωμα του πλοίου για να δει τον ουρανό, τη γη, τον κόσμο. Θέλησαν να παρακολουθήσουν την ψυχολογική του κατάσταση.
Το παιδί, πράγματι, γεννήθηκε - ανατράφηκε, μεγάλωσε στα βάθη των μηχανών - η καλή τροφή του, ο αέρας που συνεχώς ανανεωνόταν με ειδικό μηχάνημα του πλοίου, επέτρεψαν όχι μόνο να μεγαλώσει αλλά και να γίνει ένας πολύ εύρωστος νέος.
Aρχισαν από νωρίς στα βάθη εκείνα να το διδάσκουν και να του μαθαίνουν τα πράγματα του περιβάλλοντος? έμαθε πολύ καλά όλα τα όργανα των μηχανών, τα εργαλεία, τις επισκευές τους, και τελικά έγινε έμπειρος μηχανικός? μέσα στον χώρο εκείνο, αρκετά μεγάλο, που πάντα φωτιζόταν με ηλεκτρικό φως, του έδωσαν όλες τις γνώσεις του περιβάλλοντος, χωρίς ποτέ να τον ανεβάσουν στο κατάστρωμα, ούτε να του μιλήσουν για τον κόσμο που υπήρχε έξω και πάνω απ’ το πλοίο.

Τελικά πέρασαν τα είκοσι χρόνια. Ο πλοίαρχος κατέβηκε τότε στις μηχανές και ανέβασε αυτόν τον περίεργο άνθρωπο στο κατάστρωμα του πλοίου. Ήταν νύχτα, αστροφεγγιά, και το πλοίο ταξίδευε σε μια πολύ ήσυχη θάλασσα. Ο άνθρωπός μας αυτός όταν είδε για πρώτη φορά τον ουρανό και τη θάλασσα έμεινε έκπληκτος από θαυμασμό. Aρχισε να ρωτάει, τι είναι τούτο, τι είναι εκείνο, και ο θαυμασμός του κατέληξε σε μια ανέκφραστη χαρά.
Τον κατέβασε σε λιγάκι κάτω και την άλλη μέρα τον ανέβασε πάλι. Είδε τον ήλιο, τη θάλασσα, τα βουνά που φαίνονταν στην κοντινή όχθη. Νέες εκπλήξεις, νέοι θαυμασμοί, νέες χαρές.
Την άλλη μέρα ο πλοίαρχος τον πήρε μαζί του και τον ανέβασε στη γέφυρα του πλοίου, ξετύλιξε μπροστά του αμέσως το χάρτη, του έδειξε το δρομολόγιο που είχαν κάνει και του έδωσε στα χέρια του ένα δυνατό τηλεσκόπιο.
-Κοίταξε εκεί κάτω, του λεει ο πλοίαρχος, θα δεις το μέρος που θα αγκυροβολήσουμε? είναι η πόλη Νέα Υόρκη προς την οποία πηγαίνουμε.
Ο περίεργος άνθρωπός μας όταν έβαλε στο μάτι του το τηλεσκόπιο, έβγαλε αμέσως μια μεγάλη κραυγή θαυμασμού. 
-Τι βλέπω! Τι πράγματα είναι αυτά; ρωτούσε με μεγάλο ενδιαφέρον τον πλοίαρχο.
Ο πλοίαρχος του έδωσε μερικές εξηγήσεις και του είπε να μη βιάζεται γιατί τώρα δεν μπορεί να τα καταλάβει όλα.
-Περίμενε να φτάσουμε και θα τα δεις και θα τα απολαύσεις φίλε μου, του έλεγε.
Στο διάστημα αυτό των τριών ημερών που πέρασαν, ο νεαρός μας κατάλαβε πολλά πράγματα που δεν μπορούσε προηγουμένως να καταλάβει μέσα στο διαμέρισμα της μηχανής. Κατάλαβε δηλαδή τον κρότο που προερχόταν από την άγκυρα την ώρα που το πλοίο αγκυροβολούσε, κατάλαβε το ανεβοκατέβασμα του πλοίου που προκαλούσαν τα κύματα, και του λύθηκαν πάρα πολλές άλλες απορίες.
Τελικά όταν έφτασαν και βγήκαν στη Νέα Υόρκη γνώρισε λίγο-λίγο το μεγάλο εκείνο κόσμο και δεν σταματούσε να διηγείται με μεγάλη του χαρά την ευτυχία του στη νέα αυτή κατάσταση, σε σύγκριση με τα είκοσι πρώτα χρόνια της ζωής του.



 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Top!
greekphone.org © 2001 -    Προστασία προσωπικών δεδομένων    Όροι χρήσης
design by rkwebdesign.de
Top!